/ Articles / Review
De Goo Goo Dolls bestaan al meer dan 20 jaar en scoorden hier hits met Iris, Slide en Name. Hun nieuwe cd Something for the Rest of Us is opnieuw een schot in de roos.

De Goo Goo Dolls begonnen in de jaren '80 met muziek maken en veroverden de wereld met hun cd Dizzy up The Girl. Daarna volgden nog enkele toppers zoals Let Love In en Gutterflower. Ondertussen zijn ze met Something for the Rest of Us aan hun negende studioalbum toe. Het album bevat mid-tempo rockliedjes en ballads.
Catchy songs

The Sweetest Lie is een van de meest catchy songs van het hele album. Met een refrein dat je meteen onthoudt en kunt meezingen, leuke instrumentele uitingen en inclusief "whoa, oh, oh's". Ook Home, de eerste single van dit album, is een prima nummer. De upbeat songs op het album stellen zeker niet teleur.

Toch zijn er meer ballads te vinden op deze plaat, die zoals gebruikelijk ingekleed worden met de diepgaande teksten van leadsinger John Rzeznik. Zo spreekt bijvoorbeeld As I Am erg aan en ook Still Your Song dat zowel rustige als meer upbeat momenten heeft: "Can you hear me? Would you sing along or turn me down, forget I ever wrote this for you? Can you hear me or has it been too long? You know that I was wrong. And this is still your song." Ook Notbroken zal zeker een snaar kunnen raken bij de luisteraars. Zowel de gitaar als de stem en lyrics van John Rzeznik brengen de emoties haarscherp over in dit liedje.
Met Something for the Rest of Us tonen de Goo Goo Dolls dat ze na tientallen jaren nog steeds weten wat muziek maken is. In november dit jaar kun je de band live aan het werk zien in de UK.
Previous article
Album reviews
Next article
SUBWAY® Restaurants, Clear Channel Radio and OurStage.com Partner to Change the Rules for Discovering Emerging Music Artists